Minibok: Bohus fästning 1869 - Mikael Jägerbrand

Minibok: Bohus fästning 1869

By Mikael Jägerbrand

  • Release Date: 2015-04-14
  • Genre: Europe
Minibok: Bohus fästning 1869 book review score

Score: (From 0 Ratings)

Minibok: Bohus fästning 1869 Mikael Jägerbrand Book Review Score: ★★★★★ 5/5 stars

Under flera hundra år användes en av Sveriges vackraste fästningar som stenbrott. Först i slutet av 1800-talet började arbetet med att restaurera Bohus fästning.

I dag är fästningen i Kungälv en populär sevärdhet för turister med tusentals besökare varje år. Men det var inte så länge sen borgen såg ut som en grushög.

I den här e-boken om Bohus fästning får du en kortfattad genomgång av fästningens historia och några spännande anekdoter från dess mest berömda belägringar.

De flesta detaljer i berättelsen är hämtade från det stora verket ”Bohusläns beskrivning” som gavs ut några årtionden tidigare av författaren och prästen Axel Emanuel Holmberg. 

Texten skrevs av en okänd författare som använde signaturen ”Svante”.  Det är osäkert vem som skrev det stora antalet Svante-texter som publicerades i ”Svenska Familj-Journalen”.  De bästa gissningarna är journalisten Svante Gjertz eller poeten Svante Petersson.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Minibok: Bohus fästning 1869 book review; book recommendations; Europe books;.

@2019 – Just Read Book. All Right Reserved. justreadbook.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Comments/Review section is closed