Olive Kitteridge - Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

By Elizabeth Strout

  • Release Date: 2017-05-24
  • Genre: Fiction & Literature
Olive Kitteridge book review score

Score: (From 0 Ratings)

Olive Kitteridge Elizabeth Strout Book Review Score: ★★★★★ 5/5 stars

Olive Kitteridge er hovedpersonen i romanen af samme navn, der giver et billede af livet og dets forviklinger i den lille by Crosby, Maine. Olive er en pensioneret lærerinde der står respekt om og som mange frygter. Modsat sin mand Henry, apotekeren, der kommer godt ud af det med alle mennesker, har Olive en skarp tunge og kan være knortet som et gammelt oliventræ, hun lider af humørsvingninger og kommer ofte på kant med sin omverden. Som hendes mand på et tidspunkt siger til hende: “I alle de år vi har været gift, i alle disse år, tror jeg ikke at du så meget som én eneste gang har sagt undskyld for noget som helst.” Og hun bærer på en stor sorg: forholdet til hendes søn er ikke blevet som hun havde forestillet sig og bevidstheden om at det nok er hendes egen skyld er ubehagelig. De 13 fortællinger om familien Kitteridge og andre beboere i den lille by bliver et spejlbillede af et lille samfund som kunne være hvor som helst i verden.
Romanen fik strålende anmeldelser, er solgt til 28 lande, var blandt finalisterne da National Book Critics Circle Award skulle uddeles og løb af med den prestigefyldte Pulitzerpris i 2009.
UDDRAG AF ANMELDELSER
PERFEKT TIL LÆSEKREDSEEn gribende, skarp og vedkommende roman ... velskrevet, begavet og i høj grad anbefalelsesværdig ... Alt er rørende og genkedeligt, men serveres så overbevisende og begavet, at man bliver ramt effektivt både i intellektet og hjertet ... Pulitzerpris-vindende roman, som vil blive elsket og nydt af et stort publikum. Perfekt til læsekredse.DBC lektørudtalelseSTOR LITTERATUR 5 stjernerEt underspillet hverdagsdrama ophøjes til stor litteratur i ”Olive Kitteridge”. (-) Hvad der i særdeleshed gør ”Olive Kitteridge” til en så fremragende læseoplevelse, er sproget, der ydes fuld retfærdighed af Agnete Dorph Stjernfelts pletfri oversættelse.Katrine Sommer Boysen, Jyllands-PostenKAN VARMT ANBEFALESElizabeth Strout fik Pulizerprisen I 2009 og det er så velfortjent. I et helt enkelt og smukt sprog formår hun at lægge spor. En vidunderlig amerikansk roman, så ægte, intens og stærk. Kan varmt anbefales.Marianne Träff, Litteratursiden
5 stjerner Berlingske + Børsen

Olive Kitteridge book review; book recommendations; Fiction & Literature books;.

@2019 – Just Read Book. All Right Reserved. justreadbook.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Comments/Review section is closed