BMW. 100 de ani - Alexandru Dobai

BMW. 100 de ani

By Alexandru Dobai

  • Release Date: 2016-07-27
  • Genre: Transportation
BMW. 100 de ani book review score

Score: (From 0 Ratings)

BMW. 100 de ani Alexandru Dobai Book Review Score: ★★★★★ 5/5 stars

Cea de-a cincea secțiune a versiunii digitale BMW. 100 DE ANI pornește la drum în septembrie 1972, odată cu prezentarea succesorului pentru modelele Neue Klasse. La momentul respectiv, fără nicio exagerare, BMW Seria 5 a reprezentat esența concentrată a competenței excepționale în dezvoltarea unui automobil. A fost totodată și momentul în care BMW a introdus noile denumiri pentru modelele sale, marcând astfel intrarea într-o nouă eră privind concepția automobilului.
Pasul următor avea să fie făcut în 1975, odată cu lansarea unui alt model emblematic. Considerat o sinteză tehnologică între două concepte opuse, aparent incompatibile, BMW Seria 3 a îmbinat caracteristicile unei berline mari și sigure cu cele ale unui model urban, compact și agil. A fost primul automobil de producție cu o planșă de bord orientată spre cel aflat la volan și primul BMW care avea să treacă de bariera magică de un milion de unități vândute.
Marea aventură va fi continuată de conceptul BMW Turbo și de modelele din Seria 6 și Seria 7, ultimele marcând revenirea în segmentul de lux. Cu miza pusă pe tehnologie și un design reprezentativ, într-un context încă suferind de pe urma crizei petroliere, Seria 7 va impune un nou etalon în clasa premium. Odată cu apariția sistemului Check Control, capabil să ofere informații despre starea principalelor funcții vitale ale automobilului, computerul de bord devine o realitate.
Finalul aparține unui automobil care continuă să ne fascineze deși au trecut ani buni de la prezentarea sa: BMW M1. A fost primul vehicul realizat de BMW Motorsport GmbH, fiind considerat pe bună dreptate “bunicul” tuturor modelelor M. Nu lipsesc nici informațiile de pe scena sportului cu motor, acolo unde BMW și-a onorat din nou blazonul, indiferent că vorbim despre cursele pentru turisme, Formula 2 sau raliuri.

BMW. 100 de ani book review; book recommendations; Transportation books;.

@2019 – Just Read Book. All Right Reserved. justreadbook.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Comments/Review section is closed