Axevalla slotts historia - Carl Georg Starbäck

Axevalla slotts historia

By Carl Georg Starbäck

  • Release Date: 2015-12-09
  • Genre: Europe
Axevalla slotts historia book review score

Score: (From 0 Ratings)

Axevalla slotts historia Carl Georg Starbäck Book Review Score: ★★★★★ 5/5 stars

Under en stor del av medeltiden var Axevalla slott en av de viktigaste platserna i Sverige. Det här var ett viktigt fäste i Västergötland och många kungar besökte slottet – både som vänner och fiender.

I den här miniboken får du en kortfattad beskrivning över Axevalla hus och dess historia. Du får läsa om maktkamp, intriger, förräderi och kungar som togs tillfånga och utpressades.  

I dag finns bara ruiner kvar av den här tidigare så imponerande fästningen. Men platsen är ändå ett populärt utflyktsmål för alla som är intresserade av historia. 

Den här texten skrevs redan 1870 av den då mycket kände populärhistorikern Carl Georg Starbäck (1828–1885). Författaren är mest känd för sitt stora verk ”Berättelser ur den svenska historien” som var ett måste för många svenskar.   

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Axevalla slotts historia book review; book recommendations; Europe books;.

@2019 – Just Read Book. All Right Reserved. justreadbook.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Comments/Review section is closed