Ready Player One - Ernest Cline

Ready Player One

By Ernest Cline

  • Category Genre: Sci-Fi & Fantasy
  • Release Date: 2015-11-26
  • Author: Ernest Cline
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)
Check eBook ☑

Check Audiobook ♫

Ready Player One by Ernest Cline read book description online

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belőle már a nagyköltségvetésű film is: Steven Spielberg rendezésében várhatóan 2017 végén mutatják be a mozik.

Conclusion: We hope you will enjoy this book. We rated it with 5 stars from 5.

tags: Ready Player One Ernest Cline epub; Ready Player One Ernest Cline read online; Ready Player One read online; read Ready Player One; Ready Player One by Ernest Cline eBOOK; Ready Player One ePUB; Ready Player One book review; Ready Player One book summary; book recommendations; book review blog; book summary website; Ready Player One Audiobook; Ernest Cline; Sci-Fi & Fantasy books; books to read Ready Player One.

User Comments